UNICEFIL Üniversiteli Gençlerin Uğrak Mekanı
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Temmuz 04, 2009, 03:44:51 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Başkent Üniversitesi Tanıtımı Resimleri Fakülteleri Yurtları Kültürel Faaliyet  (Okunma Sayısı 222 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ethem
Site Sahibi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 29, 2008, 05:49:19 ÖS »

WEB SİTESİ
TANITIM VİDEOSU
FOTOĞRAFLAR
Genel Bilgiler

Başkent Üniversitesi 12 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Meslek Yüksekokulu ve 7 Enstitü’ye sahiptir.

Üniversitemizin amacı bilgi çağının gerektirdiği evrensel " bilgiye ulaşım" ve " bilgi- kullanım" yeteneklerine sahip; sağlık, eğitim, iletişim, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirmektir.

Üniversitemizde öğretim dili Türkçe olmakla birlikte yabancı dil (ingilizce) barajdır. Üniversitemize Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) içinde yerleşen öğrenciler ingilizce yeterlilik sınavına alınırlar. Bu sınavı başaramayan öğrencilere, ingilizce hazırlık programı uygulanır. Öğrencilerimize öğrenimleri süresince de kendi programlarına yönelik ingilizce dersleri verilir. Aynı zamanda Başkent Üniversitesi Dil Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı olarak verilen İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Rusça, Japonca, Farsça ve Çince gibi diller de alınabilir.

Yabancı dil eğitiminin yanı sıra Üniversitemiz, öğrencilerinin bilgisayar kullanımı konusunda da gerekli bilgiye sahip olmalarını amaçlayarak yoğun bilgisayar kullanım derslerini zorunlu hale getirmiştir.

Sağlık alanında ilk vakıf yükseköğretim kurumu olan Başkent Üniversitesi’nin halen Türkiye genelinde 12 değişik yerleşimde modern teknolojik yapıyla desteklenmiş Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezleri hizmet vermektedir. Başkent Üniversitesi bünyesinde Ankara’da Başkent Üniversitesi Kolej Ayşeabla Okulları ve Adana’da Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlk ve Ortaöğretim Okulları, evrensel düşünce yapısına sahip, en az bir yabancı dili ileri düzeyde kullanabilen, barışçı, saygılı, üretken, özgüveni tam gelişmiş, kendisiyle barışık, Atatürk İlke ve Devrimlerine gönülden bağlı mezunlar vermektedir.

Üniversitemiz ulaşım ve banka hizmetleri dışında tüm gereksinimlerini kendi olanakları ile karşılamakta olup iletişim, konaklama, beslenme ve konfeksiyon alanlarında da yan kuruluşlara sahiptir.
Akademik Birimler                                                                                                                                                                         

Devlet Konservatuvarı
  - Müzik Bölümü
  - Sahne Sanatları Bölümü

Diş Hekimliği Fakültesi

Eğitim Fakültesi
  - İlköğretim
  - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi
  - Türkçe Eğitimi
  - Yabancı Diller Eğitimi
  - Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi
  - Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi

Fen Edebiyat Fakültesi
  - Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
  - İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  - Türk Dili ve Edebiyatı
  - Psikoloji

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
  - Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü
  - İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
  - Sanat Tarihi

Hukuk Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  - İktisat
  - İşletme
  - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  - Turizm İşletmeciliği

İletişim Fakültesi
  - Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  - Bilgi ve Belge Yönetimi
  - İletişim Tasarımı
  - Radyo-Tv ve Sinema

Mühendislik Fakültesi
  - Bilgisayar Mühendisliği
  - Biyomedikal Mühendisliği
  - Elektronik Mühendisliği
  - Endüstri Mühendisliği
  - Makine Mühendisliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi
  - Beslenme ve Diyetetik
  - Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
  - Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri
  - Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  - Sosyal Hizmetler
  - Spor Bilimleri

Tıp Fakültesi

Ticari Bilimler Fakültesi
  - Bankacılık
  - Muhasebe ve Finansal Yönetim
  - Sigortacılık ve Risk Yönetimi
  - Turizm ve Otelcilik
  - Turizm ve Rehberlik
  - Uluslararası Ticaret
  - Yönetim Bilisim Sistemleri

Enstitüler
  - Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü
  - Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  - Fen Bilimleri Enstitüsü
  - Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  - Sosyal Bilimler Enstitüsü
  - Transplantasyon ve Gen Bilimi Enstitüsü
  - Yanık, Yangın ve Doğal Afetler Enstitüsü

Meslek Yüksekokulları
  - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  - Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  - Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  - Kazan Meslek Yüksekokulu
  - Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  - Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

YURTLAR
Amaç

Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma imkanı yaratmak. Toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmaktır.

Genel Bilgiler

Üniversitemiz Öğrenci Yurtları 3 blok olup çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir.
Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo ve tuvalet bulunmaktadır.

Kişiye özel yatak, gardrop, kitaplık, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur.

Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır.

Yurt binasının ve odalarının günlük temizlikleri 16 Yardımcı Personel ile Ev Ekonomisti yönetim ve gözetiminde günlük yapılmaktadır. Öğrencilerin kullandıkları yatak takımları iki haftada bir değiştirilmektedir.

Yurtlar ve şehir merkezi arasında ulaşım, ücretsiz olarak Üniversitemiz servis araçları ile sağlanmaktadır. Yurtlara son giriş saati hafta içi 24:00, Cuma, Cumartesi ve resmi tatil günleri 01:30'dur.

Sosyal & Kültürel Faaliyetler

Öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanları, birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılmalarını temin ve teşvik etmek amaçlarıyla; topluluklar kurmalarını ve ilgili faaliyetleri düzenler. Toplulukların kendi aralarında veya üniversiteler arasında düzenlenecek olan kültürel ve sanatsal etkinliklere, toplantılara, turnuva ve yarışmalara katılmalarını sağlamak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar.

Birimimiz çatısı altında Başkent Üniversitesi Öğrencilerinin Kuracakları Toplulukların Uyacakları Kurallarla İlgili Yönerge esasları çerçevesinde kurulan ve faaliyetlerini sürdüren; sosyal ve kültürel etkinlik alanlarında çalışan "Sosyal Amaçlı Topluluklar" ile Başkent Üniversitesi bünyesinde öğretim veren alanlarda çalışmalar yapan "Meslek Amaçlı Topluluklar" bulunmaktadır. Ayrıca Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Halkoyunları Topluluğu ile Sahne Sanatları Topluluğu Dans ve Tiyatro Grupları konularında uzman eğitmenler yardımıyla çalışmalar yapmakta olup Bağlama, Gitar, Fotoğrafçılık, Resim ve Ahşap Boyama kursları gerçekleştirilmektedir.

Üniversitemizde isteyen her öğrenci, ilgi alanına giren topluluklara üye olabildiği gibi yeni ilgi alanlarına dönük topluluk oluşturmak için de girişimde bulunabilmektedir. Bu sayede, öğrencilerin sosyo-kültürel ve mesleki açıdan gelişmeleri; iletişim ve kendilerini ifade etme becerisi kazanmaları; topluluk konularıyla ilgili veya ortak etkinlikler düzenlemeleri, düzenlenen etkinliklere katılmaları; boş zamanlarını iyi değerlendirme ve birlikte eğlenme alışkanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır.

Üniversitemiz Kültür Hizmetleri Müdürlüğü, içinde çok amaçlı salon ile topluluk odalarının da bulunduğu Öğrenci Lokali'nde hizmet vermektedir. Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmalarını sürdüren koro, kurs ve topluluklarımıza ait liste aşağıdadır;

# Koro ve Kurslar
  # Sosyal Amaçlı topluluklar
  # Mesleki Amaçlı Topluluklar

Spor olanakları

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çalışan Spor Merkezi, öğrencilerimizin spor aktivitelerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Merkez, alandaki çalışmaları yaygınlaştırmak amacıyla, yurtiçi ve yurt dışındaki kuruluşlarla işbirliği yaparak öğrencilerimizin spor yarışmalarına ve karşılaşmalarına katılmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.,Öğrencilerimiz, spor merkezinin eşgüdümünde futbol,voleybol,basketbol,masa tenisi,aerobik- step ,amerikan futbolu , uzak doğu sporları, klasik dans satranç, bilardo, capoeira, yoga ve tenis dallarında, profesyonel çalıştırıcıların eşliğinde faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Üniversitemizin Bağlıca Kampusu 'nda yer alan basketbol, voleybol, tenis sporlarına uygun olarak düzenlenmiş spor salonu; haftanın yedi günü öğrencilerin kullanımına açık tutulmaktadır.

Spor salonundan ayrı olarak, aerobik ve step merkezi, aletli kondisyon salonu, tenis , voleybol, basketbol ve mini futbol etkinliklerinin özelliklerine göre düzenlenmiş çok amaçlı açık alan spor tesisi, 4500 ve 5000mt. koşularının yapılabileceği 2 adet yürüyüş ve koşu parkuru ve atletizm pisti, çim futbol sahası, halı saha ve kapalı tenis kortu bulunmaktadır.

Ayrıca Kızılcahamam' da bulunan çok amaçlı spor kompleksi, talep eden kurum ve kuruluşlara spor hizmetlerini sunmaktadır.

Rektörlük

Bağlıca Kampüsü Ofisi
Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. km Bağlıca 06810 ANKARA

Bahçelievler Ofisi
Fevzi Çakmak Cad. 11.Sok. No:45 Bahçelievler ANKARA    

Tel: (312) 234 10 10
Fax: (312) 234 12 16

Tel: (312) 212 68 68
Genel Sekreterlik
16. Sok No. 11 Bahçelievler 06490 ANKARA    Tel: (312) 212 90 65
Fax: (312) 212 57 28
Diş Hekimliği Fakültesi
11. Sokak No. 26 Bahçelievler 06490 ANKARA
E-mail:dis@baskent.edu.tr    Tel: (312) 215 13 36
Fax: (312) 215 29 62
Eğitim Fakültesi
E-mail:egfak@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10/1124
Fax: (312) 234 11 74
Fen-Edebiyat Fakültesi
E-mail:fened@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 40
Fax: (312) 234 10 41
Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
E-mail:gstmf@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /1848
Fax: (312) 234 11 52
Hukuk Fakültesi
E-mail:hukuk@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 11 59
Fax: (312) 234 11 78
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
E-mail:ibf@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10/1672
Fax: (312) 234 10 43
İletişim Fakültesi
E-mail:deker@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 48
Fax: (312) 234 11 51
Mühendislik Fakültesi
E-mail:mfs@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 50
Fax: (312) 234 10 51
Sağlık Bilimleri Fakültesi
E-mail:sbfak@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /1583
Fax: (312) 234 11 57
Tıp Fakültesi (Dekanlık)
16.Sok. No:11 Bahçelievler ANKARA
E-mail:tipdekanlik@baskent.edu.tr

Tıp Fakültesi (Temel Bilimler)
Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. km Bağlıca 06810 ANKARA    Tel: (312) 212 59 83
Fax: (312) 221 37 59

Tel: (312) 234 11 73
Fax: (312) 234 11 80
Ticari Bilimler Fakültesi
E-mail:tbf@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /1750
Fax: (312) 234 11 79
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
E-mail:sbenst@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /1610
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
E-mail:sbmyo@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 44
Fax: (312) 234 10 45
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
E-mail:tek@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /1310
Avrupa Birliği ve Uluslararası ilişkiler Enstitüsü
E-mail:iascili@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /2112
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
E-mail:egbilens@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /1087
Fax: (312) 234 11 74
Fen Bilimleri Enstitüsü
E-mail:fbes@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 47
Fax: (312) 234 15 08
Sağlik Bilimleri Enstitüsü
E-mail:gokcenu@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /2116
Sosyal Bilimler Enstitüsü
E-mail:nyaman@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 10 /2104
Fax: (312) 234 12 03
İngilizce Hazırlık Bölümü
E-mail:eng@baskent.edu.tr    Tel: (312) 234 10 42
Etiketler: Başkent Üniversitesi Tanıtımı 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Copyright © 2008-200?? Sefil Üniversitelilere Aittir :))
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Theme by Unicefil

Google ve örümceklerin son ziyareti Temmuz 03, 2009, 08:30:13 ÖÖ